transactie-Timzo-Tufting-Industry-Condor-group
 • Date:
  January 2017
 • Client:
  Timzo
 • Sector:
  Furniture, Carpets, Industry
 • Service:
  Sell-side advisory

Condor Group heeft Timzo overgenomen

De familie Timmerman wilde als aandeelhouder van tapijtfabrikant en polypropyleenspecialist Timzo, mede met het oog op haar bedrijfsopvolging, op zoek gaan naar een partij die de continuïteit en expansie van het bedrijf kon waarborgen. Orange Corporate Finance werd aangesteld als exclusief financieel adviseur in de verkoopbegeleiding van haar onderneming. Condor Group bleek de perfecte partij.

Met deze overname kan Condor Group nieuwe activiteiten (Extrusie en Air-entangling) toevoegen aan haar concern als ook de productiecapaciteit op de activiteiten Tuft en Coating binnenshuis vergroten. Timzo zal als zelfstandig bedrijfsonderdeel binnen de Condor Group actief blijven.

Timzo

Al tientallen jaren houdt Timzo zich bezig met het maken van vloerbedekking. De derde generatie Timmerman heeft inmiddels de leiding en concentreert zich sinds 1990 uitsluitend op de productie van tapijt uit polypropyleen. Het feit dat Timzo zich enkel op dit segment concentreert, maakt het bedrijf uniek in de wereld. Timzo heeft een ultramoderne productiefaciliteit met state of the art machines die volledig verticaal is geïntegreerd, van extrusie naar air-entangling en tuften tot aan het voorzien van een backing van de getufte vloerbedekking.

Deze duidelijke strategie en dito visie hebben het afgelopen decennium tot een explosieve groei geleid, en maakt Timzo een van de top-10 grootste tapijtproducenten van West- en Oost-Europa. Anno 2016 staat er in Genemuiden een modern bedrijf met een productiecapaciteit van meer dan 16 miljoen m2 op jaarbasis.

Condor Group

De Condor Group is een van grootste tapijtproducenten van Europa met een productie van meer dan 130 miljoen m2 textiel vloerbedekking op jaarbasis. De groep, met de overname van Timzo, bestaat uit zes gespecialiseerde bedrijven met hoogwaardige productiefaciliteiten die op uiterst efficiënte wijze op elkaar zijn afgestemd. Door intensieve samenwerking en gezamenlijke investeringen ontstaan Nederlandse kwaliteitsproducten die tegen een internationaal concurrerende prijs worden aangeboden.

Media

Nieuwsberichten:

Interieur Journaal

Genemuiden Actueel

[dt_team_masonry content_bg=”n” img_max_width=”120px” img_border_radius=”0px” image_hover_bg_color=”n” bwb_columns=”desktop:4|h_tablet:3|v_tablet:2|phone:1″ post_title_font_style=”normal:normal:none” post_title_font_size=”14px” post_title_line_height=”16px” custom_title_color=”#9b9b9b” post_title_bottom_margin=”0px” team_position=”n” show_team_desc=”n” read_more_button=”off” show_soc_icon=”n” posts_offset=”0″ category=”29″ css_dt_team_masonry=”.vc_custom_1581036625852{margin-bottom: -30px !important;padding-right: 150px !important;}”]