• Date:
  February 2022
 • Client:
  Cybersprint B.V.
 • Sector:
  ICT – Cybersecurity
 • Service:
  Sell-side advisory

Darktrace neemt Cybersprint over

Op 23 februari 2022 heeft Darktrace, de Britse wereldleider in cybersecurity Al, Cybersprint, overgenomen voor een bedrag van Euro 47,5 mln, zijnde ca. 12,5 * Cybersprint’s annual recurring revenu (ARR). Cybersprint, attack surface management, levert diensten die bedrijven voortdurend real time inzichten in hun beveiliging geven. Hierbij past de specialist een zogenoemde óutside-in’-methode toe, bijvoorbeeld met de hulp van ethische hackers, voor het ontdekken van blinde vlekken in de cyberbeveiliging van bedrijven en mogelijke risico’s. De overname van Cybersprint is in lijn met de visie van Darktrace om een ‘Continuous Cyber AI Loop’ te leveren en vormt een aanvulling op de Self-learning technology en inside-out-view.

Cybersprint’s attack surface management kan bestaande Darktrace Detect and Respond-producten verrijken met data van externe kwetsbaarheden. Dit levert nieuwe gebruikstoepassingen en ook nieuwe markten op, onder meer op het gebied van proactieve Al-gebaseerde cybersecurity. De technologie van Cybersprint moet bijdragen aan een nieuwe module binnen de Prevent-suite van Darktrace.

Daarnaast levert de technologie bedrijfsspecifieke web data aan het Attack Path Modeling-platform van Darktrace. Verder draagt de technologie bij aan het vervolmaken van de ‘Continuous Cyber Al Loop’van Darktrace en aan de het zelfleren technologie van de specialist.

Door de overname verwerft het Engelse bedrijf Darktrace een tweede Europees R&D-centrum in Den Haag, door de krachten te bundelen met haar wereldklasse Cambridge-based wiskundigen en software-ingenieurs. De medewerkers van Cybersprint hebben een diepgaand inzicht in hoe ze continu real time internetgegevens kunnen modelleren, evenals expertise op het gebied van ethisch hacken.

“We zijn erg verheugd om het Cybersprint-team te verwelkomen bij Darktrace. Het samenbrengen van inside-out en outside-in zichtbaarheid is van cruciaal belang en toegang hebben tot de robuuste, rijke, realtime externe dataset in combinatie met Darktrace’s Self-Learning AI betekent dat klanten een holistisch beeld krijgen de meeste belangrijke cyberrisico’s om deze onderdelen van hun organisaties die het meest kwetsbaar zijn te versterken. Met deze overname kunnen we de zeven jaar R&D van Cybersprint benutten om onz ‘Prevent Product family’ te versnellen, waardoor het voor cyberaanvallers uiteindelijk veel moeilijker wordt om succesvolle missies uit te voeren”, aldus Poppy Gustafsson, CEO van Darktrace.

“Ik ben erg enthousiast over deze fantastische stap in de reis van Cybersprint. We zijn gepassioneerd over het automatiseren van handmatige taken in cybersecurity vanuit een extern perspectief. Wij geloven dat aanvallers nooit slapen en opereren zonder doel. Toen we in gesprek gingen met Darktrace, voelden we meteen een connectie over visie, cultuur en technologie. Daarom kijken we ernaar uit om ons bij Darktrace aan te sluiten en samen te werken aan de versnelling in de ontwikkeling van state-of-the-art innovaties om organisaties cyberveiliger te maken”, aldus Pieter Jansen, CEO van Cybersprint.

Orange Corporate Finance heeft de verkopers begeleid bij het internationale transactieproces.

Cybersprint

Cybersprint brengt de attack surface van organisaties en merken in kaart. Cybersprint biedt volledige zichtbaarheid door continue en automatisch digitale eigendommen van het bedrijf te onderzoeken. Cybersprint’s algemene Al-driven aanpak biedt een outside-in perspectief, waardoor zwakke ontzichtbare plekken worden verholpen. Deze inzichten stellen cybersecurity professionals in staat om prioriteit te geven aan het verhelpen van bepaalde kwetsbaarheden en het detecteren en voorkomen van bedreigingen zoals datalekken, ransomware-aanvallen en meer. Met het Attack Surface Management (ASM)-platform van Cybersprint kunnen organisaties risico’s automatiseren, beheren en bewaken met aanpasbare filters en waarschuwingen, geïntegreerd in bestaande processen.

Darktrace
Darktrace (DARK:L), een wereldleider in cybersecurity AI, levert technologie van wereldklasse die meer dan 6.500 klanten wereldwijd beschermt tegen geavanceerde bedreigingen, waaronder ransomware, cloud en SaaS aanvallen. De fundamenteel andere benadering van Darktrace past Self-Learning AI toe om machines in staat te stellen het bedrijf te begrijpen om het autonoom te verdedigen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cambridge, VK. Darktrace heeft meer dan 1.700 medewerkers en meer dan 30 kantoren wereldwijd. Darktrace werd uitgeroepen tot een van TIME magazine’s ‘Most Influential Companies’ in 2021.