• Date:
  March 2021
 • Client:
  HMS
 • Sector:
  Contact center, Services
 • Service:
  Sell-side advisory

Soleo neemt HMS over

De Soleo Groep heeft in maart 2021 de aandelen van HMS Contact Centers en HMS Customer Care overgenomen. Beiden zijn actief in de contactcenter markt. Met de bedrijfsovername van HMS verstevigt de Soleo Groep haar positie in de Nederlandse markt, door vanuit meerdere steden actief te zijn en uit te breiden met een gerenommeerd bedrijf met een grote, trouwe klantenkring. De groeistrategie van de Soleo Groep sluit tevens goed aan op de bedrijfsopvolging binnen HMS, waardoor HMS verzekerd is van een zekere toekomst met mooie vooruitzichten.

Orange Corporate Finance heeft de verkoper geadviseerd en begeleid bij het transactieproces.

HMS
HMS is een multichannel contactcenter en werkt voor nationale en internationale organisaties. De focus ligt sinds de start in 1993 op innovatie in verbetering van klantcontacten, waardoor men vanuit een B2B outbound telemarketing bedrijf is doorgegroeid naar een van de beste dienstverlenende multichannel contactcenters van Nederland. HMS heeft twee bedrijfssectoren: HMS Contact Center en HMS Customer Care. Met HMS Contact Centers richt HMS zich op het overtuigen van klanten, outbound telemarketing. Met het HMS Customer Care verleent men service aan klanten, inbound customer care. HMS werkt vanuit drie locaties in ’s-Hertogenbosch, Nijmegen en Amsterdam, waar ca. 250 medewerkers actief zijn. HMS levert haar diensten volgens de hoogste kwaliteitsnormen ISO 9001 en ISO 27001.

Soleo
De Soleo Groep is opgericht in 2008 in Deventer. Inmiddels werken er zo’n 900 medewerkers verdeeld over 11 locaties in Nederland, België en Curaçao. Door het bieden van optimaal klantcontact gedurende de hele customer journey is de Soleo Groep uitgegroeid tot een full service contactcenter; commerce, service en digital. De gecombineerde inzet van mens en technologie zorgt voor de gewenste resultaten. Daarnaast biedt Soleo Media een gespecialiseerde online afdeling met hoogtechnologische kennis op het gebied van databases, CMS en online campagnes.

Recente Tombstones