internationaal-Van-den-Bosch-Beheer-debt-equity-advisory
 • Date:
  August 2018
 • Client:
  Van Den Bosch Beheer BV
 • Sector:
  Furniture, Trade, Industry
 • Service:
  Debt advisory

Habufa heeft bij Deutsche Bank en ING haar bancaire faciliteiten geherfinancierd en tevens additionele groeifinanciering aangetrokken

Volgend op de uitkoop van Steinhoff International in januari 2018 bestond er bij Habufa de behoefte om een toekomstbestendig financieringsarrangement aan te trekken. Na een competitief proces hebben de Deutsche Bank en ING de best passende financiering op basis van LMA-documentatie kunnen aanbieden aan Habufa. De financiering biedt Habufa voldoende ruimte om haar positie als belangrijke speler in de internationale meubelbranche verder te versterken.

Orange Corporate Finance begeleidde het hele proces, waaronder het opstellen van het financieringsmemorandum, de structurering van de financiering, het benaderen van de banken, het coördineren van de LMA transactiedocumentatie als ook het uitonderhandelen van de convenanten en financieringsvoorwaarden.

Habufa

Habufa is in 1968 gestart als de HApertse BUis-meubelen FAbriek en is een succesvolle producent en groothandel met een lange historie in de meubelsector. In 2018 werken er 350 medewerkers in Nederland en duizenden arbeidskrachten in een veertigtal fabrieken in vooral Oost-Europa en Azië voor de drie meubelconcepten en een eigen lijn voor decoratie-artikelen. De meubelconcepten Henders & Hazel, Xooon en Coco Maison hebben partners in heel Europa en meer dan 150 winkels in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk.