internationale-overname-Alucol-door-BWB-Holding
 • Date:
  March 2016
 • Client:
  Alucol
 • Sector:
  Services
 • Service:
  Sell-side advisory

Het Zwitserse bedrijf BWB koopt techniekbedrijf Alucol

Enig aandeelhouder, Roderik Wuts, draagt per maart 2016 zijn aandelen over aan BWB-Holding AG. Hierdoor wordt Alucol een van de grootste specialisten op het gebied van anodiseren en oppervlaktebehandelingen in Europa. Alucol wordt als onderdeel van BWB een full-service toeleverancier.

Voor beide partijen ontstaan er synergiën. Zo is Alucol als enige ter wereld in staat profielen tot een lengte van 22 meter te anodiseren, dankzij een in 2010 in gebruik genomen productielijn. Ook is dit de eerste vestiging van BWB in Nederland. Alucol zal als zelfstandige entiteit binnen de groep blijven functioneren, maar kan wel gebruik gaan maken van de markten waarin BWB actief is.

Frank Veelenturf, directeur van BWB-Alucol: ‘Alucol is een uitstekende aanvulling op de reeds bestaande activiteiten van BWB-Group. Omgekeerd kan Alucol profiteren van de specifieke markten waarin BWB Group actief is. Wij zijn dan ook blij om deze stap vandaag te kunnen aankondigen’.

Alucol

Alucol behoort tot de grootste onafhankelijke anodiseerbedrijven in Europa op het gebied van aluminium profielen en plaatwerk. Anodiseren is een oppervlaktebehandeling die het aluminium weerhoudt van corroderen.

BWB-Group

BWB-Group uit Zwitserland is gespecialiseerd in elektrolytische, chemische en galvanische oppervlakte behandelingen. Deze oppervlakte behandelingen worden toegepast in zowel de industrie als de architectuur. De diensten van BWB Group onderscheiden zich door de hoge eisen die worden gesteld op het gebied van functionaliteit, esthetiek en corrosie bestendigheid. BWB-Group beschikt hiervoor over talrijke branche specifieke certificeringen.

Orange Corporate Finance heeft de verkoper begeleidt in het transactieproces.

Media

Nieuwsberichten:

alucol.nl

bwb-group.com