internationale-overname-AGP-door-Group-Kerridge-Commercial-Systems
 • Date:
  January 2018
 • Client:
  AGP
 • Sector:
  ICT – Services
 • Service:
  Sell-side advisory

Overname van AGP maakt van KCS een belangrijk leverancier van ERP handelssoftware in de Benelux

AGP levert al meer dan 40 jaar ERP oplossingen aan de groothandel, maar ook aan de verhuur-, projecten- en de installatiebranche. De portfolio aan producten maakt het bedrijf een leider in de ERP markt voor de handelsbranche in Nederland. AGP zal haar huidige oplossingen blijven onderhouden en ondersteunen en voordelen van Kerridge Commercial Systems (KCS) bij klanten introduceren.

KCS biedt al voor meer dan 40 jaar ERP software aan zowel MKB als internationale bedrijven. KCS, met hoofdvestiging in Londen, bereikt 14.000 klanten wereldwijd. De acquisitie ondersteunt de strategie van KCS van aanhoudende groei en komt in navolging op vijf andere acquisities in de afgelopen 24 maanden, waarvan twee in de Verenigde Staten, twee in Zuid-Afrika en één in het Verenigd Koninkrijk.

Ian Bendelow, KCS Group CEO: “Als een belangrijke strategische overname in de Benelux zal dit onze aanwezigheid op het Europese continent versterken en zowel onze capaciteiten voor dienstverlening en ons productaanbod uitbreiden. AGP bevestigt onze visie en sluit aan bij onze bedrijfsstrategie om te focussen op de behoeften van handelaren, groothandelaren, detailhandelaren en distributeurs. Onze klanten zullen profiteren van een nog sterker lokaal team in Nederland ter ondersteuning van de behoeften van onze klant.”

Orange Corporate Finance heeft de verkoper begeleid bij het transactieproces.

Media

Nieuwsberichten:

Kerridge