• Date:
  June 2020
 • Client:
  Blom Elektrotechniek BV
 • Sector:
  Building and construction, Electrical engineering
 • Service:
  Buy-side advisory

Blom Elektrotechniek heeft een meerderheidsbelang verworven in Schipper Electrotechniek

Per juni 2020 heeft Blom Elektrotechniek de meerderheid van de aandelen in Schipper Electrotechniek overgenomen. Naast Noord-Holland en Utrecht was Blom al actief in Zuid-Holland. Door de overname versterkt  Blom haar positie in Zuid-Holland en vergroot zij deze naar Zeeland. Beide bedrijven richten zich als vaste bouwpartner van toonaangevende bouwbedrijven, op onder meer de seriematige woningbouw.

Orange Corporate Finance heeft Blom begeleid in het transactieproces.

Schipper Electrotechniek

Schipper & Zn. Electrotechniek is in 1930 opgericht door de grootvader van de voormalig eigenaar. Het bedrijf is gevestigd in Nieuwe Tonge. Schipper heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in woningbouw, variërend van vergaande domotica toepassingen in luxe villa’s of zorgwoningen tot technische installaties in grootschalige woningbouwprojecten op Vinexlocaties. Daarnaast zorgt het ook voor het grootonderhoud van installaties in woningen van woningcorporaties. In totaal werken er ruim 100 medewerkers bij Schipper.

Blom Elektrotechniek

Blom Elektrotechniek werd 50 jaar geleden opgericht. Het is een sterk en gezond familiebedrijf en kent een platte organisatie met korte lijnen.  Blom is een solide en betrokken werkgever voor ruim 125 medewerkers in vaste dienst. Het bedrijf heeft vestigingen in Warmenhuizen en Beverwijk en is toonaangevend in de branche voor elektro-, data- en beveiligingsinstallaties. Ze zijn adviseur, co-maker, installateur en preferent bouwteampartner voor toonaangevende opdrachtgevers in woning- en utiliteitsbouw. De focus ligt op kwaliteit, continuïteit en ontzorgen en ze zijn koploper in ontwikkeling. Als een der eersten zijn ze gespecialiseerd in het werken met 3D en BIM programma’s. Blom adviseert, ontwerpt, engineert, realiseert en onderhoudt, milieubewust en veelzijdig gecertificeerd.

Media

Nieuwsbericht:

Blomelektrotechniek.nl