overname-Rooden-Landscape-Solutions-door-Vebego
 • Date:
  August 2017
 • Client:
  Rooden Landscape Solutions BV
 • Sector:
  Services, Landscape
 • Service:
  Sell-side advisory

Verkoop van Rooden Landscape Solutions aan Vebego

Dienstverlener Vebego heeft een meerderheidsbelang genomen in Rooden Landscape Solutions, een groenbedrijf gericht op zowel de particuliere als zakelijke markt. Met de verwerving van Rooden versterkt Vebego zich op een deel van de markt waar het concern nog minder sterk actief was. Roger Rooden wordt bij Vebego commercieel directeur voor de groenactiviteiten in Zuid-Limburg.

Orange Corporate Finance heeft de verkoper begeleid in het transactieproces.

Rooden Landscape Solutions BV

Rooden was tot de overname een familiebedrijf met ruim veertig medewerkers. Het bedrijf blijft zelfstandig opereren, maar gaat wel intensief samenwerken met dochterbedrijf Balanz Facilitair. Rooden is een bedrijf dat zich vooral richt op de zakelijke en particuliere markt en meer gespecialiseerde klussen op zich neemt: aanleg en advies. “Meer technisch werk”, zegt Vebego-directeur Niels Cortenraad.

Balanz Facilitair

Het dochterbedrijf van Vebego, Balanz Facilitair, richt zich voor een groot deel op gemeenten en woningcorporaties, die hun groenonderhoud hebben uitbesteed. “Handjeswerk”, noemt Vebego-directeur Niels Cortenraad dat, vaak uitgevoerd door mensen afkomstig uit de sociale werkvoorziening.