• Date:
  October 2022
 • Client:
  Salves B.V.
 • Sector:
  ICT
 • Service:
  Sell-side advisory

Salves gaat samenwerken met Avedon
Capital Partners om de groei te versnellen

Op 14 oktober 2022 heeft Avedon Capital Partners (‘Avedon’) geïnvesteerd in Salves, een toonaangevende aanbieder van softwaretestdiensten in Nederland. Het doel van de samenwerking is het groeipad van Salves te versnellen, zowel autonoom als doorselectieve add-on acquisities.

Orange Corporate Finance heeft de verkoper geadviseerd en begeleid bij de voorbereiding tot en met de closing van het volledige transactieproces.

Salves, opgericht in 2006, is een toonaangevende aanbieder van softwaretestdiensten in
Nederland. Met meer dan 120 ervaren consultants ondersteunt Salves haar klanten bij het
realiseren van hun bedrijfsdoelstellingen door het verhogen van de kwaliteit van IT via
een breed scala aan innovatieve testoplossingen. Naast consultancydiensten levert Salves een geautomatiseerde testoplossing voor elektronische patiëntendossier software.

De onderneming bedient middelgrote en grote klanten in verschillende industrieën, met
sterke kennis van de (semi-)overheids- en zorgsector. Salves’ succes tot op heden is te
danken aan de unieke bedrijfscultuur met een sterke focus op personeel en klanten.
De samenwerking zal Salves in staat stellen de groei te versnellen door investeringen in
de organisatie en door het uitvoeren van een buy-and-build, verder te investeren in talent
en het uitbreiden van de diensten. Het behouden van de unieke, intieme bedrijfscultuur
staat centraal tijdens het groeipad.

Christ Coppens, oprichter en CEO van Salves: “Onze voornaamste stakeholders zijn onze
consultants; zij maken het bedrijf. Het dienen van hun belang is ons grootste belang. Groei naar marktleiding door het doen van overnames zal hier geen verandering in brengen. Niet voor onze huidige consultants en niet voor de medewerkers van de aangekochte bedrijven. Avedon heeft dit niet alleen begrepen, maar ook als beste strategie onderschreven. Daarom hebben we vol overtuiging voor Avedon gekozen.”

Michel Verhoog, partner bij Avedon: “Salves opereert in een gefragmenteerde,
snelgroeiende markt gedreven door onder meer het toenemende belang van software voor essentiële bedrijfsprocessen. Vanwege Salves’ ondernemende cultuur in combinatie met haar expertise en het indrukwekkende trackrecord, beschouwen we Salves als een sterk platform om verder te groeien in Nederland en daarbuiten. We zijn vereerd en verheugd om de onderneming te ondersteunen in de volgende groeifase.”

Salves
Salves, opgericht in 2006, is een toonaangevende aanbieder van softwaretestdiensten in Nederland. De onderneming heeft momenteel meer dan 120 ervaren consultants in dienst die gespecialiseerd zijn in quality assurance en testen, agile dienstverlening, artificial intelligence, mobile testen, test automation, test tooling en robotic process automation.

Salves heeft langdurige relaties met middelgrote en grote bedrijven in diverse industrieën, met sterke domeinkennis van de (semi-)overheids- en zorgsector. De onderneming is gevestigd in Helvoirt en heeft 3 vestigingen in Nederland.

Avedon Capital Partners
Avedon is een toonaangevend mid-market private equity kantoor in de Benelux en DACHregio, die oprichters of managementteams van nichemarktleiders ondersteunt om hun ambitieuze groeiplannen te realiseren door middel van organische groei, internationale expansie en/of een buy-and-build strategie. Het Avedon-team is gevestigd in Amsterdam en Düsseldorf en heeft meer dan € 1 miljard aan vermogen onder beheer. Avedon zoekt kansen in niches binnen vier sectoren: smart industries,consumer & healthcare, software & technology en business services.

Media

Nieuwsbericht:

Avedon