international-share-repurchase-Van-den-Bosch-Beheer---Steinhoff-International-Holdings
 • Date:
  January 2018
 • Client:
  Van Den Bosch Beheer BV
 • Sector:
  Furniture, Trade, Industry
 • Services:
  Buy-side advisory, Valuation, Debt advisory

Familie Van den Bosch koopt Habufa-aandelen terug van Steinhoff International

Orange Corporate Finance heeft de familie Van den Bosch geadviseerd en begeleid in de buy-back van aandelen in Habufa.

Voor de broers Van den Bosch komt de buy-back van de aandelen in Habufa goed uit: “zeker nu ook onze kinderen actief zijn in de onderneming, is het de bedoeling om met 100% van het aandeelhouderschap de toekomst op een succesvolle manier tegemoet te kijken.”

Habufa

Habufa is in 1968 gestart als de HApertse BUis-meubelen FAbriek en is een succesvolle producent en groothandel met een lange historie in de meubelsector. In 2018 werken er 350 medewerkers in Nederland en duizenden arbeidskrachten in een veertigtal fabrieken in vooral Oost-Europa en Azië voor de drie meubelconcepten en een eigen lijn voor decoratie-artikelen. De meubelconcepten Henders & Hazel, Xooon en Coco Maison hebben partners in heel Europa en meer dan 150 winkels in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk.

Steinhoff

In 1989 nam het Zuid-Afrikaanse Steinhoff 50% van de aandelen over van Habufa. In 2018 kwam Steinhoff International, na Ikea de grootste meubelproducent ter wereld, wegens een groot boekhoudfraude schandaal in de problemen. ‘We hebben toen snel actie ondernomen’, vertelt Paul. ‘Er was een partij die wilde verkopen en een die wilde kopen, dus een deal liet niet lang op zich wachten. We kijken met heel veel plezier terug op onze samenwerking met Steinhoff. Van zo’n wereldspeler kun je veel leren en we hebben met Habufa altijd de vrijheid gehad om naar eigen inzicht te handelen. De internationale reikwijdte van Steinhoff is ook voor ons gunstig geweest, we konden meekijken naar succesvolle bedrijven binnen de groep en de positieve aspecten vertalen naar Habufa. Voordeel was ook dat er geen concurrerende bedrijven binnen Steinhoff waren; de focus binnen de groep lag meer op discount, terwijl Habufa in het middensegment en een beetje erboven actief is.