internationale-overname-Sula-door-The-European-Candy-Group-Bencis
 • Date:
  January 2016
 • Client:
  Sula
 • Sector:
  Food, Industry
 • Service:
  Sell-side advisory

Verkoop Sulá aan The European Candy Group (TECG)

Orange CF heeft de aandeelhouder van Misa Deutschland GmbH, 100% eigenaar van Sulá GmbH, bijgestaan in de verkoop van Sulá aan The European Candy Group (TECG), opgericht door private equity investeerder Bencis Capital Partners en het management.

Orange Corporate Finance heeft de verkoper begeleid in het transactieproces.

Sulá

Sulá is een leidende Europese producent op het gebied van suikervrije zoetwaren en produceert Sulá een breed pallet aan overwegend private label producten voor met name het food retail kanaal vanuit haar productielocatie in Metelen (Duitsland). De onderneming heeft toonaangevende klanten in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en diverse andere Europese landen.

TECG

TECG is marktleider in de productie van suikerarm en suikervrij snoepgoed. Door de overname van Sulá breidt TECG deze positie op de West-Europese markt uit en kan het de huidige en toekomstige vraag van Europese klanten beantwoorden. TECG is opgericht in 1985 en levert haar snoepgoed aan meer dan 30 landen wereldwijd. De gehele groep, inclusief Sulá, produceert vanuit 5 vestigingen in Nederland en Duitsland met meer dan 550 werknemers en een omzet van circa euro 130 miljoen.

Media

Nieuwsberichten:

bencis.com