• Date:
  February 2022
 • Client:
  Basic Pharma
 • Sector:
  Pharmaceutical
 • Service:
  Sell-side advisory

Basic Pharma verkoopt belang in Pharmalot Compounding aan Ace Compounding

Op 24 february 2022 heeft Basic Pharma uit Geleen haar belang van 50% in Pharmalot Compounding verkocht aan Ace Compounding, een dochteronderneming van het in Zeewolde gevestigde bedrijf Ace Holding. Door deze fusie wordt Ace Holding een grotere en sterkere speler in de apotheekbereidingsmarkt met een groot verkoopkanaal.

Pharmalot is de magistrale groothandel die Basic Pharma en Mosadex samen hebben opgezet en doorontwikkeld tot een zeer succesvolle formule. Pharmalot levert een niche-assortiment samengestelde medicijnen aan 800 apotheken en apotheekhoudende artsen in heel Nederland.

Door de verkoop van Pharmalot Compounding aan Ace Compounding kan Basic Pharma zich nog meer focussen op de groei van haar kernactiviteiten op het gebied van de ontwikkeling en productie van geneesmiddelen en de dienstverlening aan de farmaceutische industrie. ‘Bovendien hebben Basic Pharma en Ace de intentie om samen te werken op het gebied van kwaliteitscontrole, productontwikkeling en productie van medicijnen, aangezien beide bedrijven veel complementaire kennis op deze gebieden hebben’, legt Bob Kool, CEO van Basic Pharma, uit.

Synergie in de apotheekbereidingssector. De doelstelling van Ace met de overname van Pharmalot is het versterken van haar marktpositie. Basic Pharma en Mosadex, de aandeelhouders van Pharmalot, zijn ervan overtuigd dat het concentreren van de apotheekbereidingsactiviteiten binnen Ace zal bijdragen aan het waarborgen van de continuïteit en het optimaliseren van de mogelijkheden om deze activiteiten te ontwikkelen.

Orange Corporate Finance heeft Basic Pharma begeleid bij het transactieproces.

Basic Pharma
Basic Pharma is een onafhankelijke groep van farmaceutische bedrijven die zich richt op de ontwikkeling, licentieverlening, productie en commercialisering van farmaceutische en biofarmaceutische producten (inclusief geneesmiddelen voor klinische proeven). Het biedt ook een breed scala aan diensten aan de farmaceutische industrie, zoals kwaliteitscontrole, regelgevende diensten, geneesmiddelenbewakingsdiensten, kwaliteitsdiensten en projectbeheer/ondersteuning tijdens het productontwikkelingsproces.

Ace Compounding
Ace Compounding is een joint venture van Ace Holding, het moederbedrijf van Ace Pharmaceuticals en Mosadex Groep. De afgelopen 30 jaar levert het in Zeewolde gevestigde bedrijf Ace geneesmiddelen op maat voor specifieke patiëntenbehoeften: geregistreerde medicijnen, medicijnen voor klinische onderzoeken en voorgeschreven medicijnen. Sinds 2020 levert het bedrijf ook ad-hoc samengestelde medicijnen uit voorraad en ad-hoc samengestelde medicijnen.

Mosadex Groep
Via haar twaalf dochterondernemingen bedient full-service farmaceutisch bedrijf Mosadex Groep meer dan 800 onafhankelijke openbare apotheken voor een optimale bedrijfsvoering, distributie van medicijnen en hulpmiddelen, farmaceutische behandeling/zelfbehandeling en digitalisering. Door de kenmerkende coöperatieve structuur zijn Mosadex Groep en haar dochterondernemingen nauw betrokken bij de sector en weten ze altijd precies wat er speelt in de markt.