• Date:
  February 2021
 • Client:
  Motiv Group of Companies BV
 • Sector:
  ICT – Cybersecurity
 • Service:
  Sell-side advisory

Atos neemt Motiv ICT Security over

Op 24 februari 2021 heeft Atos de overname voltooid van Motiv ICT Security (Motiv), de grootste onafhankelijke aanbieder van Managed Security Services (MSS) in Nederland. De overname versterkt de positie van Atos als de op twee na grootste leverancier van Managed Security Services ter wereld. Dankzij deze stap is de groep in staat haar activiteiten uit te breiden en Nederlandse klanten te laten profiteren van recente investeringen in het Managed Detection & Response-platform Alsaac. Daarnaast kan Atos haar wereldwijde netwerk van Security Operations Centers uitbreiden met Motiv’s Security Operation Center, dat aan de hoogste internationale standaarden voldoet en onafhankelijk is gecertificeerd. Dit is een cruciale pijler van Atos’ strategie gericht op Prescriptive Security.

Atos breidt haar organisatie uit met ruim 180 cybersecurity experts van Motiv en integreert ook de Motiv Academy, die bekend staat vanwege haar vermogen nieuw talent te werven op het gebied van het operationeel beheer van SOC’s. Dankzij deze acquisitie krijgt Atos daarnaast beschikking over aanvullende kennis van lokale markten en de expertise van zeer ervaren MSS-specialisten die veel toegevoegde waarde bieden aan de activiteiten van Atos en haar in staat stellen klanten nog beter te ondersteunen.

Orange Corporate Finance heeft de verkoper begeleid bij het internationale transactieproces.

Motiv

Motiv is in 1998 opgericht met het hoofdkantoor in IJsselstein. Ze zijn de Nederlandse marktleider in MSS en Security Operation Center services. Het klantenbestand van Motiv bestaat uit meer dan honderd grote en middelgrote organisaties in de publieke sector, de juridische en financiële dienstverlening en de gezondheidzorg.

Atos

Atos is toonaangevend in digitale transformaties met een jaaromzet van meer dan 11 miljard euro. Het bedrijf biedt werk aan 105.000 collega’s in 71 landen. Atos is de Europese leider in Cloud, Cybersecurity en High Performance Computing. Zij vervult een voortrekkersrol bij het aanbieden van diensten en producten die zijn gericht op CO2-reductie en richt zich op veilige en duurzame digitale transformaties voor haar klanten. Atos opereert onder de namen Atos en Atos | Syntel en staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index.

Het is de missie van Atos om mede vorm te geven aan de toekomst van informatietechnologie. Haar expertise en diensten ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek gebaseerd op een multiculturele aanpak en dragen bij aan wetenschappelijke en technologische excellentie. Wereldwijd stelt de Groep haar klanten, medewerkers en burgers in staat op een bewuste en duurzame manier te leven, werken en zich te ontwikkelen in een veilige informatie omgeving.

Media

Nieuwsberichten:

Motiv.nl

Atos.net

Recente Tombstones