• Date:
  February 2023
 • Client:
  Fuenix Ecogy
 • Sector:
  Circulair technology, Cleantech
 • Service:
  Raising growth capital, Debt advisory

Sulzer verwerft een strategisch belang in Fuenix Ecogy en complementeert haar portefeuille op het gebied van het reduceren van plastic afval.

In februari 2023 heeft Sulzer AG (SWX:SUN), het Zwitserse beursgenoteerd technologieconcern, een strategisch belang verworven in Fuenix Ecogy uit Weert.

Het partnership zal het ontwikkelen, vercommercialiseren en het adopteren van geïntegreerde oplossingen versnellen op het gebied van advanced recycling van kunststof afval. Via technologie van Fuenix Ecogy ® wordt gesorteerd, end-of-life plastic afval omgezet in hoogwaardige koolwaterstoffen met virgin-like (volledige hernieuwde) eigenschappen. Deze oplossing biedt de mogelijkheid een substantieel deel van de plastic afvalstromen te hergebruiken en met een grote mate van circulariteit in de kunststoffen value chain in te passen.

Door deze investering zal Sulzer haar leidende technische expertise gaan delen en daarmee de verdere opschaling en vercommercialisering van deze revolutionaire pyrolyse technologie faciliteren. Ook zal deze transactie een uitbreiding betekenen van licentieportefeuille van Sulzer Chemtech, op het gebied van het verwerken van polymeren. Daarmee geeft het invulling aan de overkoepelende missie de industrie te faciliteren in duurzame werkwijzen.

Op basis van exclusieve licentierechten, heeft Sulzer Chemtech de mogelijkheid complete of delen van kunststof recycling proceslijnen op basis van Fuenix Ecogy ® pyrolyse technologie aan te bieden. Tegelijkertijd zal Sulzer Chemtech haar separatie en purificatie know-how en oplossingen aan andere recycling technologieën blijven aanbieden.

Sirt Mellema, CEO van Fuenix Ecogy, zegt: “We zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking met Sulzer, omdat het van cruciaal belang zal zijn om ons te helpen onze technologie op te schalen en de wereldwijde acceptatie ervan te promoten, zodat we kunnen helpen een circulaire economie voor plastic afval te creëren. De expertise van Sulzer Chemtech stelt ons in staat om samen ons bedrijf te laten groeien en een positieve verandering in de industrie mogelijk te maken.”

Suzanne Thoma, uitvoerend voorzitter van Sulzer, voegt toe: “Ik ben trots op deze nieuwste investering om ons toch al uitgebreide assortiment duurzame technologieën uit te breiden. Met de verwerving van een belang in Fuenix Ecogy vergroten we onze reikwijdte en portfolio bij het creëren van volledig circulaire, zero-waste plastic waardeketens.”

Orange Corporate Finance heeft Fuenix Ecogy geadviseerd in deze kapitaalronde.

Media

Nieuwsbericht:
Sulzer.com