DIENSTEN

DIENSTEN

Fusies en overnames
Growth equity & debt advisory
Corporate Finance services

Met Orange Corporate Finance als uw partner neemt u financieel-strategische beslissingen bewust en weloverwogen. Van het acquireren van een onderneming, het aantrekken van groeikapitaal en het arrangeren van vreemd vermogen tot en met de verkoop van uw onderneming of bedrijfsonderdelen.

We adviseren en begeleiden organisaties in elke fase van hun ontwikkeling. Juist omdat we onafhankelijk zijn, kennen we maar één belang: uw belang. Ons ervaren team staat klaar om uw ambities waar te maken.

Icoon-fusies en overnames Orange CF

Fusies en overnames

Orange CF - verkoop onderneming

De verkoop van uw onderneming

Met hart en ziel heeft u uw onderneming groot gemaakt, wij helpen u bij de  succesvolle verkoop. Daarbij hebben we ruime aandacht voor de personen achter het bedrijf en leren we uw wensen en doelstellingen tot in detail kennen. Welk tijdpad heeft u voor ogen? Past een pre-exit? Samen bepalen we de aanpak die bij u past en zoeken we kansrijke kandidaten binnen ons netwerk in binnen- en buitenland. Zo komen we tot de transactie die u voor ogen heeft.

We hebben een track record van meer dan 100 succesvol afgeronde deals en brengen u graag in contact met enkele ondernemers die hun persoonlijke ervaring met u delen.

visual-diensten-overname van een onderneming

De overname van een onderneming

De acquisitie van een onderneming of bedrijfsonderdeel biedt strategische groeikansen, wij elimineren de risico’s. Met ruim 25 jaar ervaring, doorzettingsvermogen en creativiteit maken we uw volgende overname tot een succes. Wij helpen u met het in kaart brengen van potentiële overnamekandidaten en verzorgen* de contacten, waardering en financiering. Van de coördinatie van het due diligence onderzoek tot en met de closing, wij begeleiden het hele proces.

visual-diensnten-M&A Research

M&A Research

Groeien door acquisitie? Laat ons de achterliggende analyses uitvoeren. Als M&A-partner van uw onderneming of private equity-bedrijf denken we mee over uw acquisitieprofiel en brengen we systematisch mogelijke overnamekandidaten in kaart. We maken selecties, analyseren betaalde koopsommen en voeren market multiples analyses uit. Met zoveel feitenkennis ontstaat er ruimte voor intuïtie en zakelijk instinct. Dat is de meerwaarde van Orange Corporate Finance.

visual-diensten-growth equity & debt advisory Orange CF

Growth equity & debt advisory

visual-diensten-growth equity Orange CF

Growth equity

U wilt uw onderneming met een kapitaalinjectie naar een volgende fase brengen. Het aantrekken van groeikapitaal vraagt om zorgvuldige afwegingen en dat is precies waar onze kracht ligt. We weten uit ervaring dat ratio en emotie dicht bij elkaar komen, zodra u overweegt een investeerder toe te laten in het aandelenkapitaal. Wij staan u graag bij en geven u inzicht in de achtergrond van verschillende aanbieders in binnen- en buitenland. Zelf beschikken we over een groot netwerk van vermogende informal investors en family offices waarmee we vertrouwd zijn. Zo brengen we uw groeidoelstelling op verantwoorde wijze dichterbij.

visual-diensten-Debt (LMA) advisory Orange CF

Debt advisory

Geef uw onderneming een boost mét behoud van volledig eigendom door ons vreemd vermogen te laten aantrekken of herstructureren. Wij hebben veel ervaring in het arrangeren van LMA-gebaseerde multi-bank club deals en een overtuigend track record in het mid-market segment, nationaal en internationaal. Afhankelijk van uw specifieke situatie verzorgen we voor u de reguliere bedrijfsfinanciering van uw vastgoed, activa en werkkapitaal, het leveraged financieren van een acquisitie, een volledige herfinanciering van eigen en vreemd vermogen (recap) – al dan niet in combinatie met het aantrekken van junior debt zoals mezzanineleningen. Waar we samen ook voor kiezen, u onderneemt weer op volle kracht.

visual-diensten-Finance services Orange CF

Corporate Finance services

Visual-diensten-Ondernemingswaardering Orange CF

Ondernemingswaardering

Zeker weten wat uw onderneming waard is, dát kan van onschatbare waarde zijn. Vooruitlopend op de verkoop van uw bedrijf bijvoorbeeld. Onze nauwgezette en gedetailleerde waardebepaling geeft u inzicht in de mogelijkheden om de verkoopwaarde te optimaliseren. Ook bij de acquisitie van een onderneming, een herstructurering, herfinanciering of fiscale vraagstukken verzorgen wij snel en accuraat een realistische waardebepaling voor u. Desgewenst werken wij daarbij samen met ons netwerk aan Register Valuators.

Visual-diensten-Herstructurering Orange CF

Herstructurering

Als de nood aan de man komt, zijn wij op ons best. De afgelopen 25 jaar hebben wij talloze ondernemers geadviseerd over de financiële herstructurering van hun onderneming. Wij zijn volledig onafhankelijk en kunnen ons volledig inzetten voor de belangen van aandeelhouders en raden van commissarissen. In situaties van ‘financial distress’ werken wij desgewenst samen met gerenommeerde insolventiespecialisten en onderhandelen we namens u met verschaffers van vreemd vermogen. Ook kunnen wij u helpen met het aantrekken van nieuw kapitaal. Mocht het wenselijk zijn om (een deel) van de onderneming te verkopen, dan verzorgen we dat voor u – uiterst zorgvuldig en met een maximale opbrengst.

Visual-diensten-Financieel en strategisch advies Orange CF

Financieel en strategisch advies

Vanuit onze ervaring met bedrijfskritische vraagstukken zijn we uitgegroeid tot strategisch adviseur en sparringpartner op directieniveau. Ons advies gaat regelmatig veel verder dan de begeleiding van aan- of verkooptransacties.

Voorbeelden zijn: 

  • Het opstellen of beoordelen van business plannen 
  • Het (her)formuleren van strategie 
  • Waardemanagement 
  • Financieel modelleren  
  • Acquisitie- of verkoopvoorbereiding 

Uw partner bij koersbepalende beslissingen

Maak vrijblijvend kennis met Orange CF en ontdek de toegevoegde waarde van gespecialiseerde ondersteuning.