• Date:
  December 2021
 • Client:
  EuroDetach
 • Sector:
  Temporary employment
 • Service:
  Sell-side advisory

LABOUR POWER COMPANY NEEMT UITZENDBUREAU EURODETACH OVER

Uitzendbureau Labour Power Company (LPC) uit Etten-Leur heeft 2 december 2021 de aandelen van branchegenoot EuroDetach uit Echt-Susteren overgenomen. Met de bedrijfsovername vergroot LPC de geografische spreiding in Nederland en versterkt EuroDetach zijn positie in de detacheringsmarkt.

Oprichter John Crombag blijft als bestuurder binnen EuroDetach actief. “Ik vind LPC een oprecht mooie combinatie bieden van regionaal georganiseerd ondernemerschap, waarbij je tegelijkertijd kunt rekenen op ondersteuning door collega’s in andere regio’s. Voor ons betekent dit een verdere professionalisering waarbij EuroDetach kan profiteren van alle synergievoordelen die een grotere organisatie biedt. Hierdoor komt voor ons meer tijd vrij voor een nog betere serviceverlening, iets waar onze klanten absoluut van zullen profiteren. Ik kijk er naar uit om als onderdeel van de LPC familie, EuroDetach verder te laten groeien.”

Orange Corporate Finance heeft de verkoper geadviseerd en begeleid bij het transactieproces.

EuroDetach

Eurodetach is in 1992 opgericht door John Crombag en kent een omzet van ca. EUR 20 mln. Het bedrijf werkt voor grote en middelgrote ondernemingen in de logistiek, verpakkings-, voedingsmiddelen- en metaalindustrie en telt gemiddeld zo’n 600 flexkrachten. Eurodetach is ABU-lid en SNF-gecertificeerd voor de huisvesting van buitenlandse werknemers. De klanten van EuroDetach groeien bovengemiddeld en hebben in toenemende mate behoefte aan additionele uitzendkrachten. Door de aansluiting bij LPC is EuroDetach beter in staat om aan deze groeiende behoefte invulling te geven. Hobij en andere bedrijven binnen de LPC groep werken gedeeltelijk voor andere type bedrijven waardoor wisselingen in vraag en beschikbare capaciteit beter op elkaar kunnen worden afgestemd.

LPC

De Brabantse uitzend- en detacheringsgroep LPC heeft in twee jaar tijd zes bureaus aangekocht. Het bestaat verder uit Hobij, Kobus Personeel & Organisatie en My Flexwork. Het bedrijf wil de komende jaren doorgroeien naar EUR 500 mln. omzet.

Cor Konings, directeur bij LPC, is blij met de overname: “Met EuroDetach breiden wij onze geografische aanwezigheid uit in een nieuw gebied met veel bedrijvigheid en groei, vooral in de logistieke sector. John Crombag en zijn team zijn geworteld in Limburg en hebben een groot netwerk. Een bedrijf als dit met zoveel ervaring, ondernemersgeest en zo’n groot regionaal netwerk komt niet zo vaak voorbij. Wij zijn er dan ook trots op dat John de keuze heeft gemaakt om samen met ons verder te ondernemen.”

EuroDetach blijft, net als de andere labels van LPC, een zelfstandig merk binnen LPC. Han van Horen, directeur van Hobij en LPC: “Heel mooi dat wij als groep nu ook in Limburg sterk vertegenwoordigd zijn. Binnen LPC helpen we elkaar en maken we gebruik van elkaars resources waardoor er een betere propositie richting onze klanten ontstaat.”

Media

Nieuwsbericht:

Flexmarkt.nl

Financieel Dagblad

Recente Tombstones