• Date:
  October 2020
 • Client:
  Arcentier BV
 • Sector:
  Healthcare
 • Service:
  Sell-side advisory

De Zwitserse Holding Home Instead AG neemt master franchise rechten over van Home Instead Nederland

De Zwitserse Holding Home Instead AG heeft in oktober 2020 de master franchise rechten van Home Instead Nederland overgenomen door middel van de overname van de aandelen van Arcentier B.V.. De transactie sluit aan op de overnames van master franchise rechten in Ierland en Frankrijk met als doel een gerenommeerde Europese onderneming in de niet-medische thuiszorg op te bouwen.

Orange Corporate Finance heeft de verkoper begeleid bij het transactieproces.

Home Instead

Home Instead Senior Care is in 1994 opgericht als familiebedrijf door Paul & Lori Hogan in Omaha, Nebraska in de Verenigde Staten van Amerika. De organisatie is sinds die tijd uitgegroeid tot een wereldwijde franchiseorganisatie die met meer dan 1.000 zelfstandige thuisservice-ondernemingen en circa 65.000 CAREGivers actief is in 12 landen.

Eind 2011 is het concept onder de naam “Home Instead Thuisservice” in Nederland geïntroduceerd om daarmee te kunnen voorzien in een groeiende behoefte van senioren naar individuele, op maat gemaakte dienstverlening om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Medio 2020 zijn er 37 vestigingen in Nederland.

Wereldwijd werkt Home Instead op het gebied van kennisontwikkeling bij begeleiding van Alzheimer/dementie intensief samen met Alzheimer’s Disease International.

Home Instead Senior Care is als member of the Global Health and Healthcare Partnership Community ook actief lid van het World Economic Forum.