• Date:
  December 2017
 • Client:
  ZND
 • Sector:
  Industrial manufacturing
 • Service:
  Sell-side advisory

Gilde verwerft aandeel in Europa’s grootste fabrikant van tijdelijke hekwerken ZND

Het mid-market private equity bedrijf Gilde Buy Out Partners (Gilde) heeft een aandeel verworven in ZND Holding BV (ZND), Europa’s grootste fabrikant van tijdelijke hekwerken, schuttingen, dranghekken en toebehoren.

Om de volgende groeifase van ZND te ondersteunen is samenwerking gezocht met Gilde, een gevestigde financiële investeerder met een sterk trackrecord in het ontwikkelen van middelgrote bedrijven. ZND ziet Gilde als een hoeksteeninvesteerder die de groeistrategie van het huidige management goed voor ogen heeft en volledig ondersteunt. De strategie van ZND is om haar sterke lokale productiefaciliteiten en marktpositie te benutten om klanten in heel Europa te bedienen en geografisch te diversifiëren. Een aanhoudende sterke groei wordt verwacht in Oost-Europa.

Het team van Orange Corporate Finance heeft de verkopers begeleid bij deze transactie.

ZND
ZND Group bestaat sinds 1965 en heeft eigen fabrieken en kantoren in Nederland, UK, Duitsland, Frankrijk en Polen van waaruit de producten wereldwijd verstuurd worden. ZND heeft als enige fabrikant een 100% focus op tijdelijke hekwerken, schuttingen, dranghekken en toebehoren. Met de daarbij behorende focus op customer service, expertise, geavanceerde productie en een continue investering in productie- en logistieke processen. Dit zorgt ervoor dat ZND een leidende positie heeft in Europa.

Gilde Buy Out Partners
Gilde beheert fondsen van meer dan 3 miljard euro en heeft kantoren in Zürich, Frankfurt, Utrecht en Brussel. Sinds de oprichting in 1982 heeft Gilde geïnvesteerd in meer dan 250 bedrijven in uiteenlopende sectoren. Met euro 1,1 miljard behoort het huidige investeringsfonds Gilde Buy Out Fund V tot de grootste gespecialiseerde mid-market buy-out investeringsfondsen in Europa. Gilde heeft meerderheidsbelangen in onder meer bedrijven als Losberger, Amor, T-groep, Royal Reesink, Comcave, RIRI,Eismann, Koninklijke Ten Cate, Teleplan en Enkco.

Recente Tombstones