overname-Van-Voorden-Castings-door-Andus-Group
 • Date:
  May 2012
 • Client:
  Van Voorden Castings BV
 • Sector:
  Metal Industry
 • Service:
  Sell-side advisory

Andus Group BV heeft de aandelen overgenomen van Van Voorden Castings BV –

In mei 2012 heeft Andus Group BV de aandelen verworven van Van Voorden Castings BV. De Andus Group vertegenwoordigt 13 gezonde en zeer ervaren ondernemingen, die elk zelfstandig op de industriƫle markt in verschillende marktsegmenten actief zijn. Doordat de bedrijven elkaar op diverse gebieden aanvullen, is het eenvoudig om elkaars knowhow, specialisme en ondersteuning te benutten. Bovendien wordt het mogelijk om afzonderlijke componenten en grotere opdrachten binnen de groep optimaal en met gecentraliseerde verantwoordelijkheid te realiseren.

Van Voorden Castings BV

Van Voorden is een moderne, Nederlandse gieterij die grote complexe gietstukken tot 32 ton naar de hoogste kwaliteitseisen produceert. Ze zijn actief over de gehele wereld en levert ferro en non-ferro materialen aan diverse marktsegmenten en industrieƫn, waaronder bagger & mijnbouw, scheepsbouw, offshore & energie, zware industrie en petrochemisch.

Andus Group BV
De Andus Group is een internationaal opererende groep met als missie: ‘Serving the industry ‘. Er zijn drie divisies waarbinnen de werkmaatschappijen actief zijn: Refractories, Steel Structures en Specialties. De marktsegmenten bevinden zich in de industrie en petrochemie, energie, civiele techniek, olie & gas, rail-infra, voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie, baggerindustrie en maritieme sector.