Atos heeft overeenstemming bereikt over de acquisitie van Motiv ICT Security (Motiv): de grootste onafhankelijke aanbieder van Managed Security Services (MSS) in Nederland. Deze overname versterkt de positie van Atos als de op twee na grootste leverancier van Managed Security Services ter wereld. Ook stelt deze overname haar in staat activiteiten gericht op “detect and respond” bij cybersecurity-dreigingen uit te breiden. Bovendien is het Security Operations Center (SOC) van Motiv – dat aan de hoogste internationale standaarden voldoet en onafhankelijk is gecertificeerd – een belangrijke versterking van Atos’ omvangrijke internationale SOC-netwerk dat een belangrijk fundament is onder haar cybersecurity-strategie.

Atos breidt haar organisatie uit met ruim 180 cybersecurity experts van Motiv en integreert ook de Motiv Academy, die bekendstaat vanwege haar vermogen nieuw talent te werven op het gebied van het operationeel beheer van SOC’s. Dankzij deze acquisitie krijgt Atos daarnaast beschikking over aanvullende kennis van lokale markten en de expertise van zeer ervaren MSS-specialisten die veel toegevoegde waarde bieden aan de activiteiten van Atos en haar in staat stellen klanten nog beter te ondersteunen.

Het klantenbestand van Motiv bestaat uit meer dan honderd grote en middelgrote organisaties in de publieke sector, de juridische en financiële dienstverlening en de gezondheidzorg. Motiv, dat in 1998 is opgericht en waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in IJsselstein, is in Nederland marktleider in MSS en Security Operation Center services.

Orange Corporate Finance adviseert de aandeelhouders in Motiv bij deze overname. Naar verwachting zal de transactie in Q1 2021 worden afgerond.

Nieuwsberichten:

Motiv
Atos
Linkedin
Twitter